Liveblogi: Helsinki Challenge Pitch Night 23.2.2017

Tallenne Pitch Nightista 23.2.

19.34. Thank you! Don't hesitate contact the teams! Ison kiitoksen saavat myös Sokero ja Ruuska! Kisa jatkuu, meistä kuulet, stay tuned. Voittaja selviää ennen kuin Suomi täyttää 100!

19.29. Baden-Baden vai Nokian Eden? Päivän kovimmat naurut, vaikka asia on vankkaa. Team F-Factor ja tieteen rocktähti Tero Vanhanen. F-Factor haluaa mullistaa kaupunkikehittämisen. Tavoitteena on kehittää avoin alusta, jolla erilaiset toteuttaja- ja asukasyhteisöt kohtaavat arvoa tuottavalla tavalla. Tuloksena syntyy nykyistä persoonallisempaa ja käyttäjälähtöisempää asumista, palvelutilaa ja kaupunkiympäristöelämää.

F-factor

19.21 Perinteinen verikoe ei innostanut yleisöä, jos vaihtoehtona on kivuton sylkinäyte.Tiimi Metabold pyrkii selvittämään ikäihmisten terveydentilan virtsa-, sylki- tai verinäytteestä metaboliittiprofiloinnin avulla.
Mutta ei vain mummoille, menetelmästä voitaisiin kehittää myös tuote esimerkiksi fitness-henkisille, ravitsemuksesta kiinnostuneille kuluttajille.

19.17 When I grow old, I want to be bold! Rohkeutta pitchiin tiimi @metabold

Miten ikäihmisten ravitsemusta tulisi muuttaa? Onko onko se ristiriidassa lääkityksen kanssa? Kati Hanhineva kertoo!

19.09 Anna Seppänen haastaa palaamaan hetkeen, jolloin on tullut torjutuksi. Yksinäisyys sairastuttaa. CoLearning CoPassion @CoPassion_hanke ratkoo nuorten kaupunkilaisten yksinäisyyttä. Ratkaisumalli: vertaistuki. Kehitteillä on malli, jossa opiskelijat opettavat nuoremmille opiskelijoille tunnetaitoja. Nyt me liikutumme.

Anna Seppänen, yksinäisyyttä vastaan.

19.05 Tuottamalla eläimille ravintoa metsästä uuden viljelysmaan tarve pienenee. Pro Fibers -tiimi on kehittänyt AaltoCell -menetelmän, jolla tuotetaan puupohjaista biomassaa. Kun sitä sekoitetaan eläinrehuun, saadaan luonnonmukaista, kuitupitoista ravintoa. Eläinten terveyden asialla!

Olli Dahl, Team Pro Fibers

18.59 Sitten maailman tärkeimpien luonnonvarojen pariin: puhdas vesi. Tiimi 3A Water @3A_Water kehittää uniikkia menetelmää, jolla pystytään reaaliaikaisesti analysoimaan pohjavesinäytteiden erittäin pieniä metallipitoisuuksia. Menetelmän avulla mittaukset voidaan tehdä reaaliaikaisesti paikan päällä sen sijaan, että niitä tehtäisiin laboratoriossa, missä kestää usein viikkoja.

18.56 Puoliväli. Melkein kaikilla tiimeillä on Twitter-tilit, löydät ne tämän blogin lopusta.

18.52 Parhaimpina houkuttimina hyttyselle toimivat haisevat sukat.

18.50 Vaaralliset eläimet puhuttavat. Seuraavaksi vuorossa moskiitot. Malariaan ja muihin hyttysten levittämiin tauteihin kuolee vuosittain noin miljoona ihmistä. Tiimi ELMO kehittää kaksiosaista ratkaisua, jonka avulla ehkäistään näiden tautien leviämistä.

The Mosquito Man! Seppo Meri

18.41 Nykyinen diagnostiikka on hidasta ja kallista, nyt haastetaan perinteinen terveydenhuolto.POCKit @POCKit_team kehittää terveydenhuollon laitetta, joka siirtää laboratorion yhdelle sirulle. Sen avulla potilaita voidaan testata useiden mikrobien varalta yhdellä kertaa. Tiesitkö muuten, että maailman vaarallisin eläin on punkki?

18.34 Jos auringonlämpö saataisiin talteen sillä voitaisiin lämmittää talvisin. Pitkäaikaiseen lämpöenergian varastointiin kehittää ratkaisua @Team_HeatStock Ratkaisu sopii myös teollisuuden energiatarpeisiin, impakti olisi merkittävä!

18.31 Kissakuva kesken esityksen toimii aina, iloinen naurahdus yleisöltä. Lopussa jengille heitettiin vielä jedihaaste. Ja illan kovimmat ablodit (toistaiseksi)!

18.27 Onko teillä nälkä? Näin kysyy Pratama Istiadi @Wave_farmers Wave Farmers haluaa kehittää maaperää analysoivan laitteen, jonka avulla maanviljelijät voivat kasvattaa oikeita kasveja oikeissa paikoissa ja hoitaa niitä oikealla tavalla.Terve maaperä tarkoittaa tervettä ruokatuotantoa!

18.21 Ensimmäisenä pitchaa tiimi EduRemix @team_eduremix. Onko koulun arvostus laskussa? Visiona on tuoda digitaalisuus luokkahuoneisiin. Lopullisena tavoitteena on luoda opettajille yksilöllisesti räätälöity koulutuspaketti, jonka avulla opettajia ohjataan oppilaiden kanssa toteutettavassa digitaalisessa sisällöntuotannossa.

18.13 Illan keynote on Pekka Haavisto @Haavisto

18.10 Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola @JukkaKola toivottaa yleisön tervetulleeksi ja kutsuu kaikki mukaan Helsinki Challengeen.

18.04 Valovoimaiset juontajamme Maria Ruuska @mariaruuska ja Mikael Sokero @mikaelsokero astelevat stagelle, kohta pitchataan taas!

17.57 Striimi on käynnissä, tervetuloa mukaan! Seuraa keskustelua Twitterissä #helsinkichallenge #globalgoals @hkichallenge

17.30 Varaslähtö iltaan: Helsingin yliopiston hallintojohtaja Esa Hämäläinen ja tiimit CoLearning CoPassion, 3A Water ja Metabold Yle Radio Suomen toimittaja Ari Tuhkasen haastattelussa.

Tervetuloa mukaan Helsinki Challenge Pitch Nightin liveblogiin. Pitch Night järjestetään kahtena peräkkäisenä iltana, molemmissa on pitchaamassa 10 tiimiä. Lue kooste ensimmäisen Pitch Nightin tunnelmista.

Tapahtuma alkaa 23.2.2017 klo 18.

Seuraa keskustelua Twitterissä #helsinkichallenge #globalgoals @hkichallenge

Tänään ideoitaan esittävät tiimit:

EduRemix, Marja-Leena Bilund @team_eduremix @MarleenaBilund
Wave Farmers, Pratama Istiadi @Wave_farmers
Heatstock, Salla Puupponen @Team_HeatStock
POCKit, Leona Gilbert @POCKit_team @leesailing
ELMO, Seppo Meri @SeppoMeri
3A Water, Tuomo Nissinen @3A_Water @tuomonis
Pro Fibers, Olli Dahl
CoLearning CoPassion, Anna Seppänen @CoPassion_hanke
Metabold, Kati Hanhineva @metabold @KatiHanhineva
F-Factor, Tero Vanhanen

Mikä on Helsinki Challenge?

challenge.helsinki.fi