Liveblogi: Helsinki Challenge Pitch Night 22.2.2017

Toisesta Pitch Nightista 23.2.2017 blogataan myös liveblogissa

Tallenne Pitch Nightista

19.35. Hieno ilta on paketissa. Tiimit vaihtuu torstaiksi, mutta näistä kahdesta ei voi saada tarpeekseen. Nähdään huomenna!

Kiitos tiimit, kiitos Mikael ja Maria!

19.30 Kaikki kymmenen tiimiä ovat nyt pitchanneet. Isot aplodit koko jengille!

19.25 Tiimi Catalyst Supreme kehittää uusia katalyyttimateriaaleja, joissa ei käytetä kriittisiä raaka-ainevaroja, kuten iridiumia, platinaa tai muita arvokkaita metalleja.

Tiimi Senior Cognitive Booster Onnekkaat ovat joku päivä vanhoja. Ikääntymisen myötä kognitiiviset taitomme heikkenevät. Se vaikuttaa erityisesti itsenäisyyteen ja elämänlaatuun. Tiimi ehdottaa ratkaisuksi ohjelmistoa, jonka avulla ikäihmiset voivat tehdä fyysisiä ja kognitiivisia harjoituksia houkuttelevissa virtuaalisissa ympäristöissä. Miltä kuulostaisi soutuharjoitus  virtuaalisessa järvimaisemassa?

19.12  Ensimmäisen lapsen kohdalla vanhemmat ovat usein ymmällään. Miksi lapsi itkee, miksi se ei nuku? Tiimi Parental Box haluaa pelastaa lapsiperheet uupumukselta tarjoamalla luotettavaa tietoa tuoreille vanhemmille.

19.05 Wow. Nyt tulostetaan elimiä: Maailmassa on miljoonia munuaissiirtoa odottavia ihmisiä, mutta luovuttajia ei ole tarpeeksi. FutuRena aikoo tulostaa toimivan minimunuaisen 3D-printtauksen avulla. Pitkän tähtäimen tavoitteena on tulostaa oikean kokoinen munuainen, jota voidaan käyttää elinsiirroissa.

18.58 Nyt tulee diippiä settiä, nimittäin Team Myonit porautuu lähes maapallon ytimeen. Myonit on kehittänyt röntgenin tavoin toimivan Muon Monitorin, joka läpivalaisee ja mittaa kallio- ja maaperän tiheyden vaihteluita jopa kilometrin syvyydeltä.

18.56 Juontajamme muistuttavat illan hashtagistä #helsinkichallenge, joka muuten trendaa parhaillaan.

Tiimi Energy Village 500 Energiakylä 500 -tiimi haluaa luoda koko Suomen laajuisen verkoston, joka koostuu alueista, jotka tähtäävät täysin energiaomavaraisiksi uusiutuvalla energialla. #Jepua mainittu

18.49 Tutkimukset osoittavat, että opetus ja oppilaiden intressit eivät tällä hetkellä kohtaa. Vain 20 prosenttia yläkouluikäisistä kokee koulun kiinnostavana.

18.43 "Meillä on parhaat koulut". Tästä on hyvä aloittaa, mutta miten oppimisesta voidaan tehdä osallistavampaa kysyy @AuliToom @DlearnHelsinki

18.38 iCombine kehittää matemaattista mallia, jonka avulla lääkärit voivat etsiä parhainta mahdollista hoitoa syöpäpotilaille.

18.34 Miksi syöpään ei ole vielä löydetty lääkettä, kysyy Tang Jing @Team_iCombine

18.32 Herbertin hieno solmuke on tehty Ioncell-kuidusta!

18.29 Uusia tekstiilikuituja puusta kehittävä @IoncellFibers ja Herbert Sixta seuraavaksi lavalla.

18.26 @reconfmob, Mikko Särelä: Ryhmä Reconfigure Mobility haluaa luoda asiantuntijoiden verkoston, joka ratkoo liikkumisen, liikenteen ja kuljetusten aiheuttamia ympäristö- ja terveysongelmia

18.21 Ensimmäinen tiimi lavalla Reconfigure Mobility ja Mikko Särelä @mikkosarela

18.20 Teet mitä teetkin, totuus ja tieto voittaa aina, päättää Elisabeth Rehn puheenvuoronsa.

18.18 Voit seurata Pitch Nightia myös livestriiminä.

18.16 Naisten ja tyttöjen koulutus on globaalisti tärkeä asia.

18.10 Elisabeth Rehn puhuu konfliktien maailmasta, mitä me voimme tehdä muuttaaksemme tilannetta?

18.09 Tapahtuman hashtag on #helsinkichallenge #globalgoals

18.06 Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola @JukkaKola avaa Pitch Nightin! Yhteistyössä on voimaa, Jukka Kola kehoittaa semifinalisteja nauttimaan illasta.

18.02. Nyt mennään, mahtavat, rohkea ja kauniit @mikaelsokero @mariaruuska juontavat!

Mitä tapahtuu, kun tiedettä jalostetaan ratkaisuiksi? Tervetuloa mukaan Helsinki Challenge Pitch Nightin liveblogiin. Tapahtuma alkaa 22.2.2017 klo 18.

Seuraa keskustelua Twitterissä #helsinkichallenge #globalgoals @hkichallenge

Mikä on Helsinki Challenge?

Pitch Night järjestetään kahtena peräkkäisenä iltana, molemmissa on pitchaamassa 10 tiimiä.

Tänään ideoitaan esittävät tiimit:
Reconfigure Mobility, Mikko Särelä @reconfmob @mikkosarela
Ioncell. Herbert Sixta @IoncellFibers