Jotta tekoälystä saadaan kaikki hyöty irti ja minimoidaan vahingot, tarvitaan pitkäjänteistä tutkimusta. Siinä yliopisto on avainasemassa, sillä ilman perustutkimusta esimerkiksi yrityksillä ei olisi minkä pohjalta innovoida, sanoo apulaisprofessori Teemu Roos. Tieteen perusrahoituksesta päättää eduskunta, ja tulevat kansanedustajat valitaan taas keväällä. Helsingin yliopiston #Siksitiede-kampanja kertoo, mihin tutkimusta ja tutkimukseen perustuvaa opetusta tarvitaan.
”Tekoäly voi ratkaista monta ongelmaa, mutta ilman tutkimusta siirrämme siihen omat huonot tapamme” | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Teemu Roos: Tekoäly voi ratkaista monta ongelmaa, mutta ilman tutkimusta siirrämme siihen omat huonot tapamme