Siniset resurssit – joet, järvet ja meri – ovat Suomessa alihyödynnetty voimavara. Vesistöjen heikentynyt ekologinen tila, ilmastonmuutos ja muut globaalit trendit synnyttävät tarpeen muutokselle. BlueAdapt on Suomen ympäristökeskus SYKEn perustama hanke, joka etsii ratkaisuja vesistökysymyksiin. BlueAdapt-hanke toivottaa sinisistä resursseista kiinnostuneet aamukahveille keskustelemaan siitä, miten hanke voi toimia kriittisenä kestävyysmurroksen alullepanijana. Aloitusseminaarin tavoitteena on yhdessä osallistujien kanssa määritellä hankkeelle vaikuttavuuden tapoja ja reittejä. Tilaisuus on suomenkielinen. Käy tykkäämässä ja seuraamassa BlueAdaptin Facebook-sivuja, niin pysyt kärryillä uusimmista avauksista!
BlueAdapt

Järvet, joet ja meri = Suomen siniset resurssit. Meidän ruoka- ja energiantuotantomme sekä matkailu ammentavat sinisistä resursseista, mutta vesistöjen heikentynyt ekologinen tila ja ilmastonmuutos uhkaavat niitä. Sinisten resurssien hyödyntäminen on käännettävä kestävälle uralle ja uusia innovatiivisia keinoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. BlueAdapt-hanke etsii uusia yhteiskunnallisia ratkaisuja ja hallinnan malleja, joilla turvataan sekä vesiekosysteemien että taloudellisten ja sosiaalisten järjestelmien kestävyys. Ilmoittaudu Töölössä järjestettävään aamiaistilaisuuteen kuulemaan alan huippututkijoita. ***** Mukana University of Helsinki / Helsingin yliopisto Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta / Suomen ympäristökeskus SYKE / Lapin yliopisto I University of Lapland / FMI Beta / Itä-Suomen yliopisto - University of Eastern Finland (UEF) / Demos Helsinki / Strategisen tutkimuksen neuvosto.