"Miksi edes yrittää, kun tyhjän saa pyytämättäkin?" Kun ihminen kokee itsensä yhteiskunnan syrjäyttämäksi, hänen on vaikeaa nähdä tilanteeseensa vaikuttaminen poliittisen osallistumisen kautta vaivan arvoisena. Yhteiskunnassa ulkopuoliseksi joutunut ihminen voi kadottaa uskon itseensä kykenevänä ja tasa-arvoisena poliittisena toimijana sekä uskon demokratiaan toimivana mahdollisuutena vaikuttaa. Tutustu Tiedekulman Haloo, Suomi! -ohjelmasarjaan 1.2.–1.3.2022 👉 https://fal.cn/3lxhG kanssamme politiikan murroksen, polarisaation, velkakeskustelun ja sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden kiperiin kysymyksiin.
Mitä on poliittinen köyhyys? | Helsingin yliopisto fal.cn

Väitöstutkimus tuo esiin sellaisia demokratian toimintahäiriöitä, jotka toimivat usein vaivihkaa ja huomaamatta yhteisön sisällä. Ihmisellä tai ryhmällä voi olla paperilla kaikki mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa, mutta silti he ovat omasta tahdostaan riippumatta kyvyttömiä tekemä...