Pelko on luontainen, elintärkeä reaktio koirille, mutta liiallisena se hallitsee elämää ja muuttuu käytöshäiriöksi. Liiallinen pelko voi haitata merkittävästi koiran hyvinvointia. Geenitutkimuksessa saadut tulokset vahvistavat oletusta, että pelokkuus ja ahdistuneisuus ovat koirilla perinnöllisiä ja ihmisen ja koiran ahdistuneisuuden taustalla voi olla yhteisiä tekijöitä. Eläinlääkäreiden ja tutkimukseen perustuvan hoidon ansiosta moni eläin saa apua. Lahjoita nyt ja olet mukana parantamassa eläinten ja ihmisten terveyttä ja hoitoa.
Pelokkaat tanskandoggit auttoivat tunnistamaan uuden geenialueen | Helsingin yliopisto l.facebook.com

Helsingin yliopiston tutkimusryhmä on tunnistanut uuden arkuuteen liittyvän geenialueen ja ahdistuneisuuteen liittyviä ehdokasgeenejä koirista. Tulokset vahvistavat oletusta, että pelokkuus ja ahdistuneisuus ovat koirilla perinnöllisiä.