25 vuoden aikana puolet Suomen peruskouluista on lakkautettu. Kattavaa selvitystä säästöistä ei ole tehty. Tutkijat Jari Salminen ja Venla Bernelius muistuttavat, että koulun lakkauttamispäätöstä tehtäessä tulisi ottaa muitakin asioita huomioon kuin säästöt. Koulut ovat merkityksellisiä yhteisöilleen, lakkautukset voivat kiihdyttää maaltapakoa entisestään ja pitkät koulumatkat eivät välttämättä ole koululaisen etu. – Säästöt korostuvat argumenteissa nyt liikaa. Excelit ja numerot saa näyttämään siltä, miltä haluaa. Kannattaa myös kysyä, millaisia kulueriä talouslaskelmissa ei oteta huomioon, Salminen sanoo tänään ilmestyneessä Yliopisto-lehdessä.
Puolet kouluista katosi. Mitä saatiin aikaan? | Helsingin yliopisto www.helsinki.fi

Peruskoulujen määrä Suomessa on puolittunut 25 vuodessa. Ei ole selvää, onko tavoitteet saavutettu.