Peltosirkku 99 prosenttia, räystäspääsky 85 prosenttia – tämän verran lintujen kannat ovat vähentyneet Suomessa 1980-luvun alusta. Lintukantojen väheneminen on yksi esimerkki maailmanlaajuisesta sukupuuttoaallosta. Lajeja katoaa tällä hetkellä maapallolta jopa tuhat kertaa luonnollista sukupuuttotahtia nopeammin. Miksi kuudennesta sukupuuttoaallosta pitää olla huolissaan ja mitä asialle voi tehdä? Tule kuulemaan tutkijoita Tiedekulmaan keskiviikkona 20.3. kello 17.30 tai katso keskustelu striiminä tai tallenteena.
Monet lintukannat ovat romahtaneet – se vaikuttaa myös ihmisten elämään | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Akatemiatutkija Aleksi Lehikoinen kertoo, mistä lintukato johtuu ja mitä me voimme sille tehdä.