Hyvää maailman ympäristöpäivää! Sitä on vietetty vuodesta 1972 ja ilmastonmuutoksen edetessä se on ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan. Sään ääri-ilmiöt, jäätiköiden sulamisen ja ilman laadun heikkeneminen vaikuttavat meidän kaikkien elämään. Synkkyyteen vaipuminen ei kuitenkaan kannata: ahdistuksen tunteita on hyvä oppia käsittelemään ja tiedekin tarjoaa koko ajan uusia välineitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Ympäristöahdistuksen terapiailta purkaa huolia ihmistieteilijöiden ja ilmastoasiantuntijoiden kanssa. Edelleen ajankohtaisella tallenteella keskustelevat ympäristökasvatuksen asiantuntija Essi Aarnio-Linnanvuori, ilmakehätieteiden professori Timo Vesala, historian tutkija Tero Toivanen ja geologi Maija Heikkilä. Tapahtuman juonsi Yliopisto-lehden toimittaja Mikko Pelttari.
Ympäristöahdistuksen terapiailta helsinki.fi

Napajäätiköiden sulaminen, mehiläisten joukkokuolemat ja tuhoisat myrskyt. Ilmastonmuutos ahdistaa ja syystä. Synkkyyteen vaipuminen ei kuitenkaan kannata: ahdistuksen tunteita on hyvä oppia käsittelemään ja tiedekin tarjoaa koko ajan uusia välineitä il...