Miten opettajankoulutus pysyy ajantasalla, kun koulut ja oppilaat muuttuvat vauhdilla? Hyvin, kiitos tutkimuspohjaisen koulutuksen. Koska opettajan tehtävä on opettaa, ei tuntea jokaista oppiainetta perin pohjin, opettajankoulutuskin keskittyy pedagogiikkaan ja oppilaiden ymmärtämiseen. "Oppimiseen ja opettamiseen pätevät samat perusasiat kaikkialla. Oppilas ja oppiminen ovat keskiössä sekä opettajankoulutuksessa että myöhemmin opettajien työelämässä", sanoo professori Auli Toom. Auli Toom on yksi Helsingin yliopiston uusista professoreista ja siten puhumassa Uusien professorien juhlaluennot – Inaugural lectures -tapahtumassa huomenna 29.5. Tervetuloa kuuntelemaan luentoja yliopiston päärakennukseen tai striimin ääreen!
Opettajan työn ydin on ymmärtää oppilasta ja oppimista | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Muuttuvat opetustilat ja moninaistuvat oppijat muokkaavat opettajien työtä ja opettajankoulutusta. Tutkimukseen pohjautuva opettajankoulutus takaa, että oppilas pysyy keskiössä muutosten keskelläkin.