Moni tietää, että Pohjois-Karjala-projektilla onnistuttiin laskemaan sydän- ja verisuonitautien aiheuttamia kuolemia Itä-Suomessa. Harvempi sen sijaan muistaa, että projekti oli myös 1980-luvun tosi-tv:tä. Pohjois-Karjala-projektin menestys oli monen yhtäaikaisen tekijän summa, ja projekti määritteli kansanterveyden käsitettä paitsi Suomessa myös laajemminkin.
Pohjois-Karjala-projekti oli kansanterveydellinen menestystarina, joka ei voisi toistua | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Itä-Suomessa onnistuttiin vähentämään sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta muutama vuosikymmen sitten. Onnistumisen mahdollistivat erityisolosuhteet: sama ei olisi toiminut muualla, eikä vastaava olisi mahdollista nyky-Suomessa.