Jos kissanpentu on aktiivinen, millainen aikuinen siitä kasvaa? No aktiivinen, sanoo tutkimus – mutta vain oman rotunsa mittapuulla. Ensimmäisen kissoista tehdyn käytöstutkimuksen perusteella rotujen erilaiset, eri puolilta maailmaa tulevat perimät vaikuttavat muun muassa sosiaalisuuteen ja arkuuteen, mutta varsinkin siihen, onko katti leppoisa vai eläväinen.
Kissarotujen välillä on perinnöllisiä käyttäytymiseroja | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Kissarodut eroavat toisistaan käyttäytymisessä; niin aktiivisuudessa, aggressiivisuudessa, arkuudessa, sosiaalisuudessa kuin stereotyyppisessä käyttäytymisessä. Helsingin yliopistossa tehty tutkimus löysi käyttäytymispiirteiden taustalta korkeat perinnöllisyysasteet. Käyttäytymisen peri...