Nykyiset vallanpitäjät ovat 2000-luvun kuluessa kohottaneet perinteiset, konservatiiviset arvot venäläisyyden ytimeksi. Yhteisten arvojen kannattajia osoitetaan asuvan myös Venäjän valtion rajojen ulkopuolella, kuten Ukrainassa. Samalla vallanpitäjät haluavat sulkea "vääränlaisia" kansalaisia venäläisyyden ulkopuolelle muun muassa listaamalla "ulkomaisia agentteja" tai määrittelemällä tiettyjä identiteettejä, uskontoja tai seksuaalisuutta "ei-perinteisiksi".
Venäjän hallinto piirtää kansan rajoja uudelleen | Helsingin yliopisto www.helsinki.fi

Nykyiset vallanpitäjät ovat 2000-luvun kuluessa kohottaneet perinteiset, konservatiiviset arvot venäläisyyden ytimeksi. Yhteisten arvojen kannattajia osoitetaan asuvan myös Venäjän valtion rajojen ulkopuolella, kuten Krimillä.