17 prosenttia Euroopassa sairaalaan joutuneista matkailijoista kantoi superbakteeria, kertoo tuore tutkimus. Itä-Euroopassa sairaalahoidossa olleista noin 28 prosenttia toi tuliaisena superbakteerin. Tutkimuksen mukaan ulkomaisessa sairaalassa annetut antibioottihoidot kasvattivat matkailijan riskiä saada reissulta superbakteeri.
Euroopassa sairaalaan joutuvat matkailijat voivat kantaa kotiin palatessaan superbakteereja, suurin riski Itä- ja Etelä-Euroopassa | Helsingin yliopisto fal.cn

Tuoreessa Helsingin yliopiston ja HUSin tutkimuksessa 17 prosenttia Euroopassa sairaalaan joutuneista matkailijoista kantoi superbakteeria. Itä-Euroopassa sairaalahoidossa olleista noin 28 prosenttia toi tuliaisena superbakteerin.