”Töissä käyvälle, perheelliselle ihmiselle on ihan älytön työmäärä selvittää ostetun ruuan ympäristö- ja ilmastovaikutukset. Siksi on saatava hallinnollisten päätösten ja lakien kautta sellaiset toimintatavat, jotka muuttavat asioita yhteiskunnallisesti”, sanoo luonnonsuojelun päätösanalyysin palkittu kehittäjä Atte Moilanen. Hän on kehittänyt myös konkreettisia työkaluja ympäristönsuojeluun.
Atte Moilanen: Haittavero kulutukselle ja vihreä kirjanpito olisivat tehokasta luonnonsuojelua | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseen tarvitaan vahvempaa ohjausta ja suurempia yhteiskunnan resursseja, sanoo luonnonsuojelun päätösanalyysin palkittu kehittäjä Atte Moilanen. Hänen ryhmänsä kehittämä ohjelmisto tarjoaa konkreettisen työkalun ekologiseen maankäytön suunnitteluun.