"Syvällinen oppiminen vie aikaa. Yliopisto-opinnoissa riittää niin paljon omaksuttavaa, että on järkevää katsoa tapauskohtaisesti, milloin etäopiskelulla voidaan poistaa oppimisen kannalta turhaa ajankäyttöä kuten matkustamista", sanoo eläinlääketieteellisen anatomian ja kehitysbiologian yliopistonlehtori Mikael Niku. "Lähikontaktissa opiskelija saa kaikkein luontevimman mahdollisuuden löytää uusia ystäviä, vahvistaa ammatillista identiteettiään ja kasvaa yliopistoyhteisön jäseneksi."
Ymmärtääkö kuulija oikeasti, mitä yritän sanoa? — eläinlääketieteilijä tekee aiheitaan käsitettäviksi tviitein, sarjakuvin ja vaihtamalla paikkaa opiskelijoidensa kanssa | Helsingin yliopisto l.facebook.com

Mikael Niku rakastaa opiskelijoitaan, mutta ei enää kehu heitä entiseen malliin. Liika ylistys voi pahentaa nuorten huijarisyndroomaa, konkariopettaja huomasi.