Miksi edes yrittää, kun tyhjän saa pyytämättäkin? Väitöskirjatutkija Joonas Martikainen kutsuu poliittiseksi köyhyydeksi tilaa, jossa ihminen kokee olevansa kyvytön tekemään muuta kuin jättäytymään syrjään, vaikka olisi turhautunut ja jopa vihainen siitä, miten politiikkaa tehdään. ”Tilanne on aito ja kasvava uhka nykyaikaisille demokraattisille yhteiskunnille”.
Demokratian toimintahäiriö ilmenee sohvalle jäämisenä | Helsingin yliopisto l.facebook.com

Väitöstutkimus tuo esiin sellaisia demokratian toimintahäiriöitä, jotka toimivat usein vaivihkaa ja huomaamatta yhteisön sisällä. Ihmisellä tai ryhmällä voi olla paperilla kaikki mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa, mutta silti he ovat omasta tahdosta