Koronapandemia on osoittanut, miten elintärkeää eläimistä ihmisiin siirtyvien tartuntatautien tutkimus on. Tiedontarve myös kasvaa tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen ja väestönkasvun myötä. Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa opiskeleva Kanerva Kivistö tutkii lisensiaatintyössään yhtä tällaista tautia: Krimin-Kongon verenvuotokuumetta. Tukea työlleen hän sai lahjoitusvaroista.
Aina ajankohtaiset zoonoosit – Eläinten tautien tutkimuksesta on hyötyä myös ihmisen terveydelle | Helsingin yliopisto l.facebook.com

Eläinlääketieteellisessä opiskeleva Kanerva Kivistö tutkii lisensiaatintyössään ihmiselle vaarallisen verenvuototaudin esiintymistä punkeissa. Helsingin yliopiston lahjoitusvaroista saadusta tuesta on ollut apua työn tekemisessä.