”On paljon asioita, joista ei tiedetä mitään. Sitten on asioita, joista tiedetään paljon. Ja sitten on paljon asioita siinä välissä. Epävarmuuden määrä vaihtelee paljon. – – Ajattelen, että asiantuntijan rooliin kuuluu myös kertoa epävarmuudesta.” Näin evoluutiobiologi Tuomas Aivelo kuvailee tutkijoiden roolia tieteen kansantajuistamisessa. Tieteestä taitavasti ja innostavasti bloggaavana, twiittaavana ja kirjoja kirjoittavana tutkijana tunnettu Aivelo sai tieteen kansantajuistamisesta jaettavan J.V. Snellman -palkinnon. Paljon onnea!
Loisten ja rottien tuntija Tuomas Aivelo palkittiin tiedeviestinnästä | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Evoluutiobiologi Tuomas Aivelo on kirjoittanut palkitun kirjan loisista, tutkii koululaisten kanssa rottia Helsingissä ja pitää suosittua tiedeblogia verkossa. Nyt Helsingin yliopisto on palkinnut hänet hänen ansioistaan tieteellisen tiedon välittäjänä.