Suomen alkoholilakeja halutaan höllentää, eikä ensi kertaa. Viimeisen 25 vuoden aikana lainsäädäntö on myllätty moneen kertaan. — Vanha alkoholilaki on isolta osin peräisin vuodelta 1932. Uudistamisen tarvetta on, eivätkä etenkään kaikki ravintola-anniskelun säädökset vastaa nykypäivää. Mutta samalla tuntuu, että sääntöjen purkamisen varjolla yritetään ajaa isoja alkoholinkulutusta lisääviä uudistuksia, sanoo sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo. Miten lainmuutokset näkyvät alkoholin käytössä ja sen aiheuttamissa haitoissa? Yliopisto-lehti selvitti asiaa.
Vapaana virtaa viina | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Suomen alkoholipolitiikka on mullistunut 25 vuodessa. Samalla alkoholin kulutus ja alkoholihaitat ovat lisääntyneet. Uusi alkoholilaki vapauttanee politiikkaa edelleen. Mitä siitä seuraa?