Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen tarvitaan tutkimustietoa ja ymmärrystä siitä, mitä maan pinnalla, ilmakehässä ja koko planeettamme ekosysteemissä tapahtuu. Helsingin yliopisto on ilmastotutkimuksen pioneeri ja yksi johtavista tutkimustahoista koko maailmassa. Ilmakehätieteen huippuyksikkö on akateemikko Markku Kulmalan johdolla verkostoitunut ympäri maailmaa ja löytänyt uusia ilmastoon vaikuttavia tekijöitä. Olemme rakentaneet maailmanluokan tutkimusinfrastruktuurin ja meillä on maailman pisimmät pienhiukkastutkimuksen aikasarjat. Ilmastotutkimus on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Onnistuaksemme tavoitteessamme tarvitsemme myös sinun apuasi. Lahjoita tieteelle ja koko ihmiskunnan tulevaisuudelle.
Astetta parempi ilmasto | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen tarvitaan tutkimustietoa. Helsingin yliopisto on yksi johtavista ilmastonmuutoksen tutkimustahoista.