Facebook post by University of Helsinki

Ympäristöön vaikuttavat kysymykset, kuten ilmastonmuutos ja väestönkasvu lisäävät ruoasta käytyä keskustelua. Viimeisen viiden vuoden aikana ruokahävikistä on tullut suosittu tutkimusaihe. – Ruoka on politisoitunut. Perustarpeesta on tullut osa yhteiskunnallista vaikuttamista ja keskustelua. Nyt mikään ei ole niin turhaa kuin kinkkusiivu kompostissa, sanoo hyvinvointia ja kulutustottumuksia tutkiva Minna Autio. Think Future -vastuullisuusviikolla 23.–29.10.2017 kuka vain voi tulla mukaan tekemään kestäviä tekoja ja osallistumaan keskusteluun. HYYn kehy- ja ympäristövaliokunta sekä yliopisto järjestävät vastuullisuusviikon yhdessä. #thinkfuture #HYviatekoja #kehyviikko #reilukauppa #kestavakehitys
Hävikki kasvaa syödessä? – Ruolla tehdään ympäristötekoja | Helsingin yliopisto www.helsinki.fi

Reilu kolmasosa yliopistolaisista syö lounaaksi kasvisruokaa. Keskimäärin suomalainen on silti edelleen lihansyöjä.