Monet tahtovat tehdä jotakin merkityksellistä lomallaan, sanoo sosiologian professori Elina Oinas. Hän vietti kesällä kuukauden Länsi-Afrikan Beninissä Grand-Popossa seuraamassa ripulirokotetutkimukseen osallistunutta turistiryhmää. Tutkimusaseman perustaminen pieneen kylään vaikuttaa paljon paikalliseen yhteiskuntaan, jossa lääketieteellinen traditio poikkeaa paljon länsimaisesta traditiosta. Siksi sen seuraukset on tärkeä tuntea. Sosiaalitieteellinen tutkimus varmistaa, että kehitysmaassa tehty tutkimusprojekti viedään läpi mahdollisimman eettisesti ja vastuullisesti.
Sosiologit vaalivat etiikkaa rokotetutkimuksessa | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Grand-Popon kylässä Länsi-Afrikan Beninissä ripulirokoteprojektiin osallistuu suomalaisten turistien ja lääketieteen tutkimushenkilöstön lisäksi ryhmä sosiologeja. He seuraavat, kuinka tutkimusprojekti vaikuttaa lähiympäristöön ja mukana oleviin ihmisiin.