Suuret kansainväliset yritykset kiertävät veroja rojaltimaksuilla. Tuloveroja ei tule, kun suomalaiset tytäryhtiöt maksavat ketjuun kuulumisesta kalliisti eivätkä siksi tee voittojakaan. "Yleinen sanonta on, että elämässä on varmaa vain kuolema ja verotus. Mutta yhtä pysyvää kuin verotus on pyrkimys verojen välttelemiseen", sanoo finanssioikeuden emeritusprofessori Esko Linnakangas.
Veronkierron voittajat ja häviäjät: kansainväliset konsernit saavat verojen väistelemisestä kilpailuedun | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Itsensä kanssa kauppaa käyvä konserni voi maksaa tuloistaan 30 prosenttia vähemmän veroa kuin pieni yritys. Ongelma lievittyisi, jos yhtiöt velvoitettaisiin raportoimaan tarkemmin, missä voitot syntyvät.