Alzheimerin tautiin sairastumista voidaan ennustaa muistitesteillä. Muistin kartoittaminen auttoi tutkijoita tunnistamaan ne henkilöt, joilla oli suurempi riski saada Alzheimerin taudin diagnoosi seuraavan kolmen vuoden kuluessa. Tutkijat uskovat, että muistitestien nykyistä kattavampi käyttö voisi edistää taudin varhaista havaitsemista.
Muistitestit ennustavat aivojen surkastumista ja Alzheimerin tautiin sairastumista | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Helsingin ja Kalifornian yliopistoissa tehty tutkimus osoittaa, että kahden tapahtumamuistia kartoittavan testin käyttäminen auttaa ennustamaan Alzheimerin tautiin sairastumista. Tutkijat uskovat, että muistitestien nykyistä kattavampi käyttö voisi edistää taudin varhaista havaitsemista.