Miten varautua tilanteeseen, jossa Suomi joutuu ainakin hetkeksi 1940-luvun olosuhteisiin, jolloin kaikissa kodeissa ei ollut sähköä ja laivaliikenteen suunnistaminen tapahtui paperikarttojen avulla? Jos äärimmäinen aurinkomyrsky iskee, tulee lainsäädännön ja asetusten olla kunnossa. Tällä hetkellä näin ei ole, kirjoittaa laskennallisen avaruusfysiikan professori Minna Palmroth.
“Äärimmäinen avaruusmyrsky voi iskeä lähitulevaisuudessa” – silti päättäjät eivät ole varautuneet globaaliin uhkaan | Helsingin yliopisto www.helsinki.fi

Kuvittele tilanne, jossa sähköt ovat poikki osasta maailmaa, paikannussignaalia ei ole saatavilla ja kansainvälinen lentoliikenne on pysähdyksissä. Kuulostaa dystooppiselta tieteiselokuvalta, mutta voi lähitulevaisuudessa olla täyttä totta. Syynä on äärimmäinen avaruusmyrsky. Sen aiheutt...