Konenäköön perustuva keinoäly ehdottaa diagnoosin ja monimutkainen algoritmi laskee hoitosuosituksen. Virtuaalitodellsuus tajoaa apua stressiin ja hoivarobotti auttaa päivittäisissä askareissa. Näitä tutkitaan ja kehitetään myös Helsingin yliopistossa. Teknologian kehittyminen mahdollistaa hoidon etäisyyksien päässä, mutta mikä on ihmisen rooli tulevaisuudessa? Ystävämme teknologia -tilaisuus järjestetään Tiedekulmassa ke 8.11. klo 17, tervetuloa kuulemaan aiheesta lisää!
Tulevaisuuden tohtorin vastaanotolla | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Keinoäly ja virtuaalitodellisuus ovat tulossa osaksi terveyden- ja sairaanhoidon arkea. Kone voi helpottaa diagnoosia ja hoitopäätöstä tai mahdollistaa hoidon siellä, missä sitä ei ennen ollut. Mutta entä jos se on tulevaisuudessa ainoa hoitajamme?