Kun Janne Hukkinen kolmisenkymmentä vuotta sitten aloitteli uraansa ympäristötutkimuksen parissa, tuntui, että olisi rutkasti aikaa korjata ympäristöongelmat. Jos toimeen olisi ryhdytty, se ei olisi aiheuttanut suurta lovea talouteen.Niin ei kuitenkaan tehty. Nyt Hukkinen on ympäristöpolitiikan professori. Hän uskoo, että vieläkään ei ole täysin myöhäistä alkaa niihin investointeihin ja energiansäästötoimiin, jotka olisi pitänyt tehdä jo vuosituhannen alussa. Kustannukset kasvavat kuitenkin nopeasti. – On hyväksyttävä tosiasia, että painopiste on siirtymässä vääjäämättömästi ilmastonmuutoksen hillinnästä siihen sopeutumiseen. Hukkinen ja kolme muuta asiantuntijaa keskustelevat Suomen tulevaisuudesta Tiedekulman Sopeudu suomalainen-tapahtumassa keskiviikkona 23.3. klo 17. Tule kuuntelemaan!
Ilmastonmuutos kysyy valmiutta vastata uusiin kriiseihin – byrokratia ja demokratia suojaavat Suomea | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Talouden, politiikan ja ympäristön viheliäisiin ongelmiin vastaaminen poikii lisää hankaluuksia. Janne Hukkisen johtama WISE-hanke etsii ratkaisuja.