Kandidatprogrammet i pedagogik innefattar nio olika studieinriktningar varav tre är svenskspråkiga: studieinriktningen för allmän pedagogik och vuxenpedagogik, studieinriktningen för klasslärare och studieinriktningen för lärare inom småbarnspedagogik. Fanny Holmberg, Olivia Kortelainen och Linda Törnqvist är regerande cup- och ligamästare i innebandy och snart också utexaminerade klasslärare. Läs mer om deras erfarenheter om hur det har varit att kombinera idrott och lärarstudier.
Idrotten har gett byggstenar för lärarjobbet | Helsingfors universitet fal.cn

Elitidrott och studier utesluter inte varandra. Idrottare har ofta bra kompetens i gruppdynamik, motivation och en förmåga att hantera framgångar och motgångar. De här egenskaperna är till stor nytta även i arbetslivet.