Annika Laaksos make Ville hade en ovanlig tumor i sitt bakhuvud år 2009. Cancerforskningen utvecklas med rasande fart, men när det handlar om en ovanlig sjukdom hänger kunskapen på en tunn tråd. Därför Laaksos familj drog igång #cycle4sarcoma-cykelkampanjen för att stöda sarkomforskning. Ville avled i sarkom i juli 2019. Kampanjen och doneringen har gett henne känslan av att det som familjen varit med om har något slags mening. – Barnen är nu 10 och 14 år. Jag har sagt till dem att pappa har satt starkt avtryck. Att de kanske ännu inte förstår det, men kommer att göra det senare, säger Annika.
Min make insjuknade i en ovanlig form av cancer – därför ville vi bidra till forskningen | Helsingfors universitet helsinki.fi

Ovanliga sjukdomar som sarkom kräver mer forskning och mer utbildning för läkare. Intäkterna från familjen Laaksos cykelkampanj kan riktas till just sarkomforskning.