– Turhaa tutkimusta ei ole olemassa, ja toisaalta mikään tutkimus ei ole yksinään vaikuttava. Jokainen uusi löydös on merkityksellinen suhteessa siihen, miten se linkittyy aiempiin löydöksiin, sanoo ekologian professori Anna-Liisa Laine. Yllättävien polkujen seuraaminen on vienyt hänet merkittävien tieteellisten läpimurtojen ääreen. Siksi tarvitsemme tiedettä.
Tutkimuksen hyötyä on vaikea ennakoida: siksi tutkijoiden pitäisi saada tutkia sitä, mitä he haluavat | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Perustutkimuksen tarkoitus ei ole ratkaista täsmäongelmia, mutta siitä voi seurata mullistavia asioita, sanovat tieteen- ja teknologiantutkimuksen professori Petri Ylikoski ja ekologian professori Anna-Liisa Laine.