Talouskriisi alkoi kymmenen vuotta sitten, mutta suuria poliittisia muutoksia siitä ei ole seurannut. "Ihmisiä ja yrityksiä on kannustettu jatkamaan velanottoa painamalla korot alas ja suurista pankeista on tehty entistä isompia. Lisäksi presidentti Donald Trump pyrkii purkamaan pankeille asetettuja lakeja. Edellisen kriisin opetukset alkavat jo unohtua nykyisessä noususuhdanteessa", sanoo taloustutkija Antti Ronkainen. Hän ja kolme muuta tutkijaa keskustelevat taloustilanteesta ja finanssikriisistä huomenna 13.9. Tiedekulmassa klo 17:00 Crazy World -teemaviikkojen Finanssikriisit ja lyhyt muisti -tapahtumassa.
Taloustutkija Antti Ronkainen: ”Finanssikriisistä ei ole opittu juuri mitään” | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Rahoitusjärjestelmän pelisääntöjä ei ole muutettu merkittävästi kymmenen vuoden takaisen finanssikriisin jälkeen. Se tekee uudesta romahduksesta mahdollisen, sanoo poliittisen talouden tutkija.