Monimutkaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin ei ole yksinkertaisia ratkaisuja, sanoo ke­hi­tys­po­li­tii­kan asian­tun­ti­ja Olli Ruo­ho­mä­ki, joka on urallaan muun muassa tehnyt pakoilaistyötä Kambodžassa, kehittänyt maaseutua Laosissa ja tehnyt tutkimusta. Työssään Helsingin yliopiston alumni on nähnyt, miten valta ja itsekkyys syrjäyttävät usein sivistyksen. – Poliitikot eivät aina ymmärrä, että maailma on monimutkainen paikka, eikä se toimi vaalikausien logiikalla.
”Ulkopuolelta voi tuupata, mutta muutos tulee maiden sisältä, jos on tullakseen” | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Kambodža, Kosovo, Palestiinalaisalue, Syyria ja Afganistan ovat Olli Ruohomäelle tuttuja paikkoja. Thain kielen hän oppi jo taaperona.