Hallituksemme nimitti tänään yliopistopedagogiikan professori Sari Lindblomin yliopiston rehtoriksi. Lindblom on toiminut vuoden 2017 helmikuusta asti opetuksesta vastaavana vararehtorina ja rehtorin sijaisena. Hän on hoitanut rehtorin tehtävää Jari Niemelän sairausloman ajan vuosina 2020–2022. "Sari Lindblom on toiminut rehtorin tehtävässä lähes koko haastavan korona-ajan ja luotsannut yliopistoyhteisön menestyksekkäästi läpi tämän vaikean vaiheen. Sarilla on pitkä johtajakokemus vaativissa tehtävissä, ja hän on lisäksi kansainvälisesti hyvin verkostoitunut. Olen myös tyytyväinen siihen, että Helsingin yliopiston rehtoriksi valittiin nainen, nyt ensimmäistä kertaa", sanoo yliopiston hallituksen puheenjohtaja Niklas Bruun. Uusiksi vararehtoreiksi nimitettiin 1.3.2022 alkaen laskennallisen materiaalifysiikan professori Kai Nordlund ja farmasian teknologian professori Jouni Hirvonen. Rehtoraatissa jatkavat myös kansatieteen professori Hanna Snellman ja patologian professori Tom Böhling.
Helsingin yliopiston rehtoriksi Sari Lindblom | Helsingin yliopisto www.helsinki.fi

Sari Lindblom on hoitanut rehtorin tehtävää toistaiseksi 1.2.2022 lähtien. Yliopiston rehtoraattiin valittiin lisäksi uusiksi vararehtoreiksi Kai Nordlund ja Jouni Hirvonen. Rehtorin ja vararehtorien toimikausi kestää 31.7.2023 asti.