“Menestykseemme vaikuttaa 2020-luvulla eritoten se, uskallammeko avata ovet uusille vaikutteille ja ihmisille vai vetäydymmekö kuoreemme.” Selvitysten mukaan suuri osa Suomessa tutkinnon suorittaneista kansainvälisistä opiskelijoista haluaisi myös jäädä tänne töihin. Heidän työllistymistään on vara parantaa - tämä palvelisi paitsi yhteiskunnan huoltosuhdetta, myös moninaisuutta ja uudistumiskykyä. Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä kutsuu kaikki suomalaiset työnantajat, niin kunnat, yritykset kuin kansalaisjärjestöt tarjoamaan kansainväliselle opiskelijalle harjoittelu- tai työpaikan!
Suomi tarvitsee kansainvälisten osaajien työpanosta | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä tulee edistää, kirjoittaa Helsingin yliopiston rehtori