Facebook post by University of Helsinki

Antiikin roomalaiset ilmeisesti tiesivät, että härkäpapu ei sovellu ihan kaikille sen tuottamien haitallisten aineiden vuoksi. Tutkijat onnistuivat tunnistamaan geenin, joka vastaa näiden aineiden, visiinin ja konvisiinin, tuotannosta. Pian proteiinirikas ja kestävä härkäpapu soveltuu ravinnoksi kaikille. https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/ruoka-ja-ravitsemus/proteiinirikas-ja-kestava-harkapapu-soveltuu-ravinnoksi-pian-kaikille?utm_medium=social_owned&utm_source=facebook
Proteiinirikas ja kestävä härkäpapu soveltuu ravinnoksi pian kaikille | Helsingin yliopisto l.facebook.com

Härkäpapu on ollut erinomainen ravinnosta saatavan proteiinin lähde esihistoriallisesta ajasta lähtien, mutta se ei sovellu ravinnoksi noin viidelle prosentille maapallon väestöstä. Kansainvälinen tutkijaryhmä on tunnistanut härkäpapugeenin, joka vastaa näille ihmisille haitallisten visi...