Nykyinen koulutuspolitiikka voi korostaa taustan merkitystä lasten ja nuorten koulutuspoluille, eivätkä valmennuskurssit ja kalliit harrastukset ainakaan pienennä sosioekonomisia eroja. "Mitä aiemmaksi valinnat siirtyvät, sitä enemmän perhetausta vaikuttaa”, sanoo kasvatussosiologi Sonja Kosunen. Kosunen on SuomiAreenassa keskustelemassa taustan vaikutuksista koulutuspolkuihin Lääkärin tytöstä lääkäri ja duunarin pojasta duunari – ennalta määrätty tulevaisuus? -paneelissa perjantaina klo 11:30.
Kasvatussosiologi: mitä nuorempana omasta urasta pitää päättää, sitä enemmän perhetausta korostuu | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Koulutuspoliittisten päätösten vuoksi sosioekonomiset erot saattavat korostua lähitulevaisuudessa.