Ilman perustutkimusta emme voi varautua tuleviin pandemioihin. COVID-19 teki veren hyytymishäiriöiden tutkimuksesta maailmanlaajuisesti näkyvän aiheen, sillä hyytymishäiriöillä on merkittävä rooli taudin vakavammassa muodossa. Lahjoitusten tuella perustettu Suomen ensimmäinen hyytymissairauksien professuuri on ollut tärkeä osa koronapandemiankin tutkimusta. Professori Riitta Lassila tekee tärkeää työtä, jotta voimme kehittää entistä parempia hoitokeinoja.
Veren hyytymisellä on elintärkeä rooli monien sairauksien taustalla | Helsingin yliopisto l.facebook.com

Veren hyytymiseen liittyvät häiriöt kytkeytyvät moniin akuutteihin ja vakaviin kliinisiin häiriötiloihin sekä kroonisiin sairauksiin, joten tutkimustieto ja tutkimukseen perustuva hoito ovat tärkeitä. Riitta Lassila on Suomen ensimmäinen hyytymissairauksien professori. Työtä tuetaan lahj...