Maa-aines varastoi tuplasti hiiltä planeetan kasveihin ja ilmakehään verrattuna, joten sen kunto on iso ilmastokysymys. Maatilan isäntä ja tutkija Tuomas Mattila ei mittaakaan työnsä onnistumista pelkästään viljakiloilla vaan miettii myös lajien monimuotoisuutta ja seuraavaa viljelijäpolvea. Mattila on mukana pohtimassa, miten ilmastoviisaaseen ruuantuotantoon päästään Tiedekulman Uusi maatalous -tapahtumassa tiistaina 26.3. kello 17. Osallistu tapahtumaan paikan päällä, seuraa livenä netissä tai katso tallenteena.
Viljely voi olla osa ympäristöongelmien ratkaisua | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Kun maa kuhisee elämää, sadot paranevat ja vesistöjen ravinnekuormitus helpottaa. Kilpiän tilalla päämääränä on lajien rikkaus.