Valtaosa maapallon lajeista on yhä tuntemattomia: emme tiedä mitä lajeja on olemassa, missä, mitä ne tekevät ja miten ne vaikuttavat ekosysteemien toimintaan. Nyt tutkimusta varten kerätään automaattisesti DNA- ja ääninäytteitä ja riistakameroiden kuvia yli 450 paikasta ympäri maailmaa. Näytteiden ja tilastollisen analyysin avulla tutkijat saattavat pystyä selvittämään jopa puolet maapallon hyönteisten ja sienten monimuotoisuudesta. Helsingin yliopiston professori Otso Ovaskaisen johtama 12,6 miljoonan euron hanke sai juuri kilpaillun ERC Synergy -rahoituksen.
Riistakamerakuvat ja tilastotiede auttavat kartoittamaan mapallon biodiversiteettiä helsinki.fi

Tutkijat saattavat pystyä selvittämään miljoonahankkeessa jopa puolet maapallon hyönteisten ja sienten monimuotoisuudesta.