Jouluperinteiden juuret ovat pitkät ja mutkikkaat, mutta vuotuisjuhlien ydin on tarpeessamme kokea samat asiat, jotka on koettu jo useasti aiemmin. Myös tänä poikkeusjouluna meitä ympäröivät tutut tuoksut ja maut. ”Ja ulkona, toivon mukaan, pilkahtelevat talvilintujen kirkkaat värit, lupauksena elämän jatkumisesta pimeyden toisella puolen”, kirjoittaa klassillisen filologian dosentti Marke Ahonen esseessään.
Puhe digitaalisesta joulusta herättää kauhua -- joulun kuuluu tuoksua, maistua ja tuntua tutulta | Helsingin yliopisto l.facebook.com

Vuotuisjuhliin pätee sama kuin lasten iltasatuihin: meillä on vahva tarve kokea sama, mitä on koettu jo useasti aiemmin, Marke Ahonen kirjoittaa esseessään.