Hiilinielut hidastavat ilmastonmuutosta, mutta ilmaston lämpeneminen voi aiheuttaa nielujen toiminnassa arvaamattomia muutoksia. Näiden mekanismien ymmärtäminen edellyttää tutkimusta – ja maapallon suojeleminen sitä, että tutkimustiedon pohjalta tehdään poliittisia päätöksiä, sanoo meteorologian professori Timo Vesala. Tulevat kansanedustajat valitaan taas keväällä. Helsingin yliopiston #Siksitiede-kampanja kertoo, mihin tutkimusta ja tutkimukseen perustuvaa opetusta tarvitaan.
”Ilmastonmuutosta ei voi enää pysäyttää – mutta tieteen avulla voimme hillitä sitä” | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Hiilinielujen toiminnan ymmärtäminen edellyttää tutkimusta – ja maapallon suojeleminen sitä, että tutkimustiedon pohjalta tehdään poliittisia päätöksiä.