Globaalit mediayritykset seuraavat ja ennustavat valintojamme, ohjaavat huomiotamme ja suuntaavat yleistä mielipidettä. Datan antama valta uhmaa demokratian periaatteita. Pitäisikö olla huolissaan? "Joudumme järjestämään maailmaa perustavasti uudella tavalla. En tarkoita, että instituutiot ja ajattelu olisivat romahtamassa, mutta ne muuttuvat isossa, historiallisessa mitassa", sanoo viestinnän professori.
”Tuskin Piilaaksossa 1990-luvulla nähtiin, mitä on tulossa” – Digikonsernien valta koettelee koko poliittista järjestelmää | Helsingin yliopisto fal.cn