Ennen kuin Suomessa aletaan tarjota ilmaisia rokotteita, asiantuntijaryhmä antaa aiheesta lausunnon. Suomessa rokotekattavuus on neuvolajärjestelmän ansiosta korkealla tasolla, mutta rokotekielteisyys on noussut puheeksi meilläkin. Miksi rokotteita jätetään ottamatta ja miten rokotusluottamusta voidaan vahvistaa? Miksi jotkut turvautuvat lääketieteen ulkopuolella oleviin hoitoihin? Pitäisikö hoitoja suitsia lainsäädännöllä kuten muissa Pohjoismaissa? Aiheesta keskustellaan Tiedekulmassa maanantaina 21.1. kello 17 alkavassa Usko, toivo, tiede -tilaisuudessa. Tervetuloa mukaan!
Mikä on suomalaislapsen seuraava rokote? | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Suomessa lapset rokotetaan kattavasti, kiitos neuvolajärjestelmän. Rokotteiden valinnasta päättää kansallinen asiantuntijaryhmä.