Rikokset lisääntyivät vuonna 2020 noin 19 prosentilla. Merkittävänä tekijänä on ollut omaisuus-, liikenne- ja huumausainerikosten kasvu. Myös viranomaisten tietoon tulleet seksuaalirikokset ovat lisääntyneet. Nousu on poikkeus viimeisen kymmenen vuoden ajan trendiin, jossa viranomaisten tietoon tullut rikollisuus on pääosin laskenut.
Rikokset lisääntyivät viidenneksellä viime vuonna | Helsingin yliopisto www.helsinki.fi

Viranomaisten tietoon tullut rikollisuus on viimeisen kymmenen vuoden aikana pääosin laskenut. Vuonna 2020 rikokset kuitenkin lisääntyivät selvästi edellisvuodesta. Merkittävänä tekijänä on ollut omaisuus-, liikenne- ja huumausainerikosten kasvu. Myös viranomaisten tietoon tulleet seksua...