Luonnontieteilijöillä ja matemaatikoilla on paljon annettavaa esimerkiksi ilmastoratkaisujen, ihmisläheisen tekoälyn ja lääkkeiden kehittämiseen. Kumpulan kampuksemme vauhdittaakin keksintöjen kaupallistamista ja yritysyhteistyötä nyt määrätietoisesti. Kampukselle perustettiin oma innovaatioalusta, ja myös tutkijoille ja opiskelijoille on luvassa uutta tukea ideoiden jalostamiseen. Kumpulalla oli vahva rooli myös viime vuoden Slushissa: esittelyssä oli viisi kampukselta lähtenyttä ideaa. Lähivuosien suunnitelmana on kasvattaa kampuksemme tunnettuutta maailmalla ja solmia yhteyksiä kansainvälisiin suuryrityksiin, jotka voisivat tuoda omat tutkimuslaboratorionsa Kumpulaan. Esimerkiksi Nokian ja Metsä Groupin kanssa olemme tehneet jo pitkään hyvää yhteistyötä.
Kumpula vauhdittaa keksintöjensä kaupallistamista – kampukselle houkutellaan kansainvälisiä suuryrityksiä tutkimuslaboratorioineen | Helsingin yliopisto www.helsinki.fi

Luonnontieteilijöillä on paljon annettavaa esimerkiksi ilmastoratkaisujen, ihmisläheisen tekoälyn ja lääkkeiden kehittämiseen, ajattelee vararehtoriksi äskettäin nimitetty Kai Nordlund, entinen Kumpulan dekaani. Kumpulaan rakentuukin nyt oma innovaatioalusta, ja ideoiden jalostamista tukeva...