Metsäluonnon nerokkaista mekanismeista saadaan mahdollisimman suuri apu turvaamalla monimuotoisen metsäekosysteemin toimintakyky. Vain monimuotoiset ekosysteemit ovat riittävän resilienttejä kohtaamaan ilmastonmuutoksen aikaansaamat riskit. Meidän on myös pidettävä huolta metsien hiilinielujen ja -varastojen pysyvyydestä pitkällä aikajänteellä.
Pohjoisen metsät auttavat hillitsemään ilmastonmuutosta, mutta vain jos pidämme huolta niiden monimuotoisuudesta | Helsingin yliopisto www.helsinki.fi

Metsillä on tehokkaina hiilen sitojina keskeinen rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Meillä on keinoja turvata metsien monimuotoisuus ja suojella niiden hiilinieluja ja -varastoja, kirjoittaa professori Jaana Bäck.