Kilpailtu Euroopan tutkimusneuvoston (ERC) Consolidator Grant -rahoitus myönnettiin viidelle Helsingin yliopiston tutkijalle. Rahoitus on tarkoitettu menestyneille tutkijoille, joilla on takanaan on 7–12 vuoden lupaava ura tohtorin tutkinnon jälkeen. Rahoituksen saivat Pipsa Saharinen lääketieteellisestä tiedekunnasta, Tuomas Tahko humanistisesta tiedekunnasta, Jörg Tiedemann humanistisesta tiedekunnasta, Kaius Tuori valtiotieteellisestä tiedekunnasta sekä Sara Wickström Helsinki Institute of Life Science HiLIFE:sta ja lääketieteellisestä tiedekunnasta. Onnea!
Kun veri ei pysy uomassaan | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Apulaisprofessori Pipsa Saharinen tutkimusryhmineen on jo vuosia selvittänyt verisuonten seinämien läpäisevyyttä sääteleviä molekyylitason mekanismeja; nyt hän on saanut tutkimukseensa 2 miljoonan euron ERC-rahoituksen.