Vähemmistöt jäävät usein varjoon historian tutkimuksessa käytetyissä aineistoissa. Todellisuudessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen menneisyyteen voi kuitenkin kurkistaa myös sellaisten aineistojen kautta, jotka eivät ensisilmäyksellä vaikuta queer-historialta lainkaan. Tällaista materiaalia löytyy nyt, kun seksuaalisuuden kirjo ymmärretään aiempaa laajemmin.
Queer-menneisyys on moninaisempaa kuin nykyiset käsitykset seksuaalisuudesta antavat ymmärtää | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Helsingin yliopistossa tarkastettava väitöstutkimus käsittelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen muistitietoa sekä kulttuurista queer-muistia elämäntarinakokoelmissa, arkistoissa, taiteessa ja julkisessa keskustelussa.