Miten uskottava on parlamentti, jos kukaan ei äänestä? Mihin liittovaltiota ylipäätään silloin tarvitaan? EU-vaaleissa äänestysprosentti on viime kertoina jäänyt matalaksi. Yksi syy on se, että ihmiset eivät identifioi itseään eurooppalaisiksi, arvioivat tutkijat. Euroopan unionia ja valtioiden itsemääräämisoikeutta ruotivat 25.9. Take Back Control -tapahtumassa Timo Miettinen, Jaakko Husa, Heikki Patomäki ja Johanna Rainio-Niemi. Tervetuloa Tiedekulmaan tai striimin ääreen!
Avoimempi päätöksenteko toisi EU:ta lähemmäs kansalaisia | Helsingin yliopisto helsinki.fi

Suomen tavoitteena on lisätä EU-puheenjohtajuuskautensa aikana hallinnon läpinäkyvyyttä. Sitä tarvitaan, jotta EU:n legitimiteetti säilyy ja demokratia toteutuu, sanovat tutkijat.